Certificaten van de wr21

Hygiëne en Voedsel Veiligheid Management Certificaat iso 22000-2005

In de praktijk betekent dit dat een ondernemer moet kunnen aantonen dat hij:

  • De risico’s kent, die zich met de producten kunnen voordoen
  • De punten die een risico met zich mee kunnen brengen onder controle heeft
  • Deze controles vastlegt en bijhoudt

Hierbij zijn vier punten van groot belang:

  1. Systematisch te werk gaan. Zoveel mogelijk volgens een vastgesteld tijdschema controleren
  2. Het zoveel mogelijk gebruiken van meetbare gegevens, zoals temperatuur, checklisten, uitslagen van monsteronderzoeken
  3. Het vastleggen van deze gegevens
  4. Bij fouten aan de hand van deze gegevens wat en waar dat geweest is

Belangrijke middelen om procesbeheersing te realiseren zijn:

  • Aanwezigheid van voldoende thermometers
  • Opstellen van een rooster voor de werkzaamheden
  • Controle met behulp van checklijsten

voedselveiligheid certificaat

Het iso 22000:2005 certificaat